Ullens Egenskaper:

Det som gör ullen så speciell är framför allt ullens gamla och beprövade egenskaper, som vi brukar dela in i 5 punkter:

 

SMÄRTLINDRANDE:  En av de finaste egenskaperna ullen har är att den lindrar och förebygger smärta och värk. Många lider av sjukdomar som t.ex. reumatism, ischias, gikt, diskbråk, ledbesvär etc. De som lider av dessa krämpor vet också hur plågsamma de kan vara. Det kan faktiskt räcka med att sova i en ullbädd för att få bukt på besvären. Vi påstår inte att ull botar krämporna, men tack vare ullens egenskaper vet vi att ull har en lindrande effekt mot smärta och värk. Efter mer än 20 -års samlad erfarenhet i branschen kan vi påstå detta med gott samvete.

ANDNINGSAKTIVA:  En annan fördel som ullen har gentemot andra material är att den är andningsaktiv. Det innebär att även om det är varmt och vi svettas mycket tar ullen åt sig fukten och släpper ut den i luften. Därför håller man sig alltid torr och behaglig med ull.

TEMPERATURREGLERANDE:  Ullen håller alltid rätt temperatur. Oavsett om det är varmt eller kallt, befinner man sig alltid i en jämn och behaglig temperatur. Ni vet säkert att människor från sydligare breddgrader ofta bär väldigt tjocka kläder, även när det är varmt. Dessa kläder består av ren ny ull, som stänger ute både värme och kyla och hjälper kroppen att bibehålla dess temperatur.

TERAPEUTISKT VERKSAMMA:  Ull är även terapeutiskt verksamma. Ull används t.ex. inom sjukvården för att förebygga och lindra trycksår. Ullen främjar även spädbarnstillväxt,- och kolikbarn blir lugnare om de får ligga på ull.

HYGIENISKA:  Ullen är smutsavisande och väldigt lättskött tack vare Lanolinet (ullfettet som finns i ull). Lanolinet hjälper till att stöta ifrån sig smutspartiklar.Därför säger man att ull är självrenande. Man bör lufta ullen regelbundet. Vid tvätt, skölj eller spola i ljummet vatten. Fläckar behandlas med ullschampo som innehåller lanolin. Använd inga starka tvättmedel. Tvätta inte ullen i mer än 40 grader.

070 – 534 21 47

Adress:   Berghällsvägen 26

570 15  HOLSBYBRUNN

Kontakta Oss

Om Du Har Några Frågor Eller Funderingar. Hör Av Dig! Antingen På Mail Eller Telefon.