Våra Ull Kvalitéer:

MERINO

Merinoull är helt enkelt ull som kommer ifrån merinofår. Merinofåren, som endast föds upp för ullens skull, har gjort sig kända för att kunna producera ull med extremt fina fibrer, samtidigt som den är väldigt tät och krusig och passar därför till produkter som man använder närmast kroppen.

I 2,5 miljoner år har det funnits får i Europa och Asien. Ull har använts i över 10 000 år.

I dag finns omkring en miljard får runt om i världen, fördelade på mer än 200 raser.

Idag är de största producentområdena Australien, Nya Zealand och Sydamerika.

CAMEL

Kamelull (kamelhår). Den fina kamelullen kommer från den tvåpuckliga kamelen som lever i nord Afrika och Asien.

Mot det råa klimatet och den extrema kylan skyddar djuren sig genom det ytterst fina bottenhåret i sin päls.

I regel klipper man inte kamelullen utan djuren släpper den ifrån sig på våren i form av stora tussar. Dessa sorteras sen efter finlek. En fullvuxen kamel producerar årligen ca. 5 kg ull.

Eftersom kamelhåret inte genom sortering helt kan befrias från de grova täckhåren bearbetas det ofta i en komplicerad rensningsanläggning. Den därvid förädlade kamelullen är mycket lätt och uppskattas för sin gyllene glans och för sin varma känsel.

KASHMIR

Kashmir eller kashmirull, kommer ifrån kashmirgeten. Geten har två lager ull. Det övre fungerar som skydd och måste separeras från det undre finare lagret för att kunna användas i textilproduktion av olika slag. Det undre lagret fungerar som isolering och är väldigt krusig. Varje get bidrar med ungefär 150 gram ull per klippning.

Kashmir är väldigt värmande eftersom den är avsedd att hålla getterna varma i extremt kyliga klimat. Getterna återfinns i delar av Asien såsom Kina, Iran och Mongoliet. 

Förutom att vara väldigt värmande har kashmirullen gjort sig känd för att vara otroligt mjuk och len.

LAMA

Laman tillhör familjen kameldjur precis som alpackan, vikunjan och guanacon.

Man tror att laman har sitt ursprung i Nordamerika och att de i och med istiden dog ut där. Man tror även att lamor emigrerade till Sydamerika och det är  i Peru, Chile och Bolivia de har sin hemvist.

Laman liksom Alpackan har två lager ull, dels underullen som är väldigt mjuk och som skyddar mot värme och kyla och det övre som fungerar som ett skyddande lager som stöter ifrån sig smuts och väta. Den fina underullen används för finare plagg medans det grövre yttre används till mattor och rep

Vilken Kvalitè Är Bäst?

Ur ren egenskapsmässig syn så fungerar alla tre lika bra.

Den kvalité som är den mjukaste står mellan Kashmir och Camel.

Dom är lika mjuka och härliga båda två. Det som skiljer dom lite åt är att Camel har lite kortare fiber, vilket i sin tur gör att den inte tovar ihop sig lika fort.

Sen är det ju färgen som skiljer dom åt.

Populärast Bäddset

  • Merino 10%
  • Kashmir 40%
  • Camel 50%

MERINO

KASHMIR

CAMEL

Prover:

Vi skickar gärna prover så du kan se och känna på våra olika kvalitéer.

När du känner att du är färdig med proverna så vill vi att du skickar dom tillbaks till oss.

WOOLMARK

En Garanti För Kvalité

Z

Garanti!

Woolmark är världens mest kända varumärke inom textil branchen och används världen över för att säkerställa kvalité och tillförlitlighet. Woolmark är en världsomfattande organisation som garanterar konsumenten att en ullprodukt innehåller ren ny ull.

Det utförs nogranna tester innan en producent kan använda Woolmark märket och där de ska uppfylla de hårda krav på kvalitet som ställs av The Woolmark Company.

Kontrollera alltid vid köp av ullprodukter att de har Woolmark märket, vilket innebär att produkten är av bästa kvalité och garanterar att den innehåller 100% ren ny ull.

Se www.woolmark.com för mer information.

För Våra Ullsängkläder gäller 5 års garanti mot fabrikationsfel.

 

070 – 534 21 47

Adress:   Berghällsvägen 26

570 15  HOLSBYBRUNN

Kontakta Oss

Om Du Har Några Frågor Eller Funderingar. Hör Av Dig! Antingen På Mail Eller Telefon.